Klippula kuuluu salolaisille

Vasemmistoliitto esitti marraskuussa 2021 valtuustoaloitteella Klippulan myyntiaikeiden perumista. Keskustelu asiasta oli pitkin kevättä 2022 hyvin vilkasta niin luottamuselimissä, Salon Seudun Sanomissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Lopulta kesäkuussa 2022 valtuusto selvällä enemmistöllä veti Klippulan myynnistä.

Joulukuun 2022 budjettikokoukseen vasemmistoliitto valmisteli esityksen 20 000 euron määrärahasta käytettäväksi Klippulan kuntokartoitukseen, kunnostustoimiin ja käytön kehittämisen suunnitteluun. Valtuusto hyväksyi esityksen.

Viime keskiviikon (26.4.) kokouksessaan vapaa-ajan lautakunta päätti yllättäen palauttaa valmisteluun Klippulan tulevan kesän vuokraehdot eli leirejä ym. ei vastoin odotuksia voikaan vielä varata. Päätös on ainakin sosiaalisessa mediassa otettu vastaan melkoisella tyrmistyksellä.

Käsittääkseni huoli on turha. Olen ymmärtänyt niin, että Salon Seudun Sanomien aiheesta 29.4. julkaisema artikkeli antoi lautakunnan aikeista hiukan virheellisen tai ainakin puutteellisen kuvan. En missään nimessä usko, että lautakunta vastoin valtuuston ja kuntalaisten selkeää tahtoa pyrkii lopettamaan Klippulan toiminnan. Lautakunta kuitenkin haluaa lisää taustatietoja ja vuokrausehtojen selkiinnyttämistä. Lautakunta käsittelee asiaa seuraavan kerran ylimääräisessä kokouksessaan 15. toukokuuta. Toivon ja uskon, että silloin saadaan Klippulan vuokraehdoista hyvä ja kestävä ratkaisu.

Julkaistu: Salon Seudun Sanomat 4.5.2023.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *